ACTUALITAT
---------------

---------

Reflexions de les participants de les formacions d’Ígnia
Què diuen les participants dels cursos d’Ígnia? Us deixem dues boniques reflexions de dues companyes que van realitzar el curs formatiu sobre la participació infantil a les escoles durant el passat febrer i març. 
Són poques les persones que planten una llavor dins el meu cos. L’Amaia i la Rosa m’han donat peu a cultivar una nova mirada educativa que, en certa manera, creia que ja aplicava; la participació. Però m’estava enganyant. Elles m’han donat a conèixer la complexitat d’aquest terme i tots els agents i conceptes implicats. M’agrada i m’ha agradat formar part d’un curs formatiu que et fa reflexionar sobre practiques i accions educatives que emprenem, sense platejar-nos i ser conscients de l’impacte que estem deixant.

Ígnia ha despertat la meva curiositat i les meves ganes d’aprendre, per crear noves eines i millorar la meva pràctica educativa envers la participació. De ben segur, que amb tot el coneixement adquirit durant la formació, mica en mica la llavor plantada anirà creixent.

Finalment, vull remarcar que malgrat  la realització del curs de forma telemàtica, tan la Rosa com l’Amaia, han estat capaces de proporcionar un espai segur, participatiu i dinàmic on poder compartir experiències i angoixes.

Moltes gràcies per aquesta magnifica experiència!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


“FER VÀLIDES LES APORTACIONS, INICIATIVES I VIVÈNCIES DELS INFANTS, PER TAL D’ACOMPANYAR LA SEVA PARTICIPACIÓ.”
Aquesta és una de les aportacions que va fer una de les formadores d’Ígnia i amb la qual crec que es pot resumir molt l’objectiu comú de la formació. Objectiu per mi completament assolit, ja que m’he sentit molt acompanyada en cada sessió, m’he nodrit de totes les experiències compartides, i sobretot m’han quedat moltes ganes de seguir amb el procés iniciat.

Ígnia ha aconseguit adaptar d’una forma molt propera i dinàmica, una formació que no era gens fàcil de fer de manera online. Per mi no només ha aconseguit això, sinó que m’ha ajudat a prendre consciència de que l’essència de la participació no recau en el mitjà que utilitzis, sinó en com l’utilitzis. En un moment en que ens agradi o no, les experiències tendeixen a ser més virtuals que presencials, a través d’Ígnia he aprés molt recursos que puc utilitzar en el meu context educatiu, i sobretot he aprés a entendre la participació des d’una altre perspectiva.

M’agradaria tancar aquest petit escrit que pretenia ser en tot moment un agraïment cap a les formadores i les seves participants, amb una altre aportació rebuda durant la formació, aportació que considero que sintetitza a la perfecció el que significa l’educació.

“ÉS UN PROCÉS, ÉS UN CAMÍ, PER MOLTA VOLTA QUE FEM, NO TORNAREM AL MATEIX PUNT, ALGUNA COSA HAURÀ CANVIAT, SEGUR”.

ignia.associacio@gmail.com

Segueix-nos  ︎ ︎